Camping Rimini Bungalow Village Rubicone-Rimini vacanze riviera adriatica romagnola- Camping Rimini Bungalow Village Rubicone

Rimini

Camping Bungalow Village Rubicone ligt niet ver van Rimini en biedt dankzij deze geweldige ligging de mogelijkheid om een plezierige en ontspannende vakantie aan de Adriatische Riviera van Rimini door te brengen.

Rimini is 365 dagen per jaar geopend.

Rimini betekent vakantie voor iedereen. Vakantie voor gezinnen, voor kinderen, voor singles, voor stellen en voor senioren.

Rimini betekent de zee. De Adriatische zee is bij Italianen en buitenlandse toeristen geliefd vanwege haar schoonheid en puurheid.

Rimini is de parel van de Adriatische Riviera. Ze verleidt je met haar talloze fascinerende en plezierige facetten.

Rimini betekent kunst, geschiedenis en cultuur. Rijk aan waardevolle getuigenissen van de Romeinse kolonie Ariminum tot nu.

Rimini betekent strand. Er zijn veel moderne en leuke strandtenten waar je in de zon kunt liggen en je kunt vermaken.

Rimini betekent amusementsparken. Aquafan, Delfinario, Oltremare, Mirabilandia, Le Navi en vele andere parken.

Rimini betekent smaak en goed tafelen. Cappelletti, tagliatelle, piadine’s, squacquerone kaas en vele vissoorten.

Rimini is de Europese hoofdstad van plezier, van familievakanties en van de nieuwe trends.

Rimini is de zomer, de herfst, de lente en de winter. Jouw oase van comfort het hele jaar door.

 RIMINI, KUNST, GESCHIEDENIS EN CULTUUR VOOR JOUW VAKANTIE AAN DE RIVIERA VAN EMILIA ROMAGNA

Rimini werd in 268 voor Christus gesticht als de kolonie Ariminum, een fortificatie tegen het Gallische gevaar en de springplak voor de verovering van de vlakte van Padana.

In de daaropvolgende jaren, onder Caesar Octavius Augustus, beleefde Rimini een periode die in het teken stond van belangrijke openbare bouwwerken: de boog van Augustus, het bestraten van de wegen, de bouw van het theater bij het forum, de stenen bekledingen van de tempels en de openbare gebouwen en de verfraaiing van particuliere gebouwen met van marmer, elegant pleister en mozaïekvloeren.

Daarnaast begon deze keizer ook aan de bouw van een indrukwekkende brug over de rivier Marecchia, die pas onder zijn opvolger Tiberius voltooid werd. Nog altijd onder Romeins bewind beleefde de stad ook de bouw van het aquaduct, de riolering en het amfitheater.

Pas in de loop van de achtste eeuw, nadat de keizer Federico Barbarossa de stadskantoren erkende, werd Rimini officieel een onafhankelijke gemeente.

Het Palazzo dell’Arengo (1204), het Palazzo del Podestà (1330) en een nieuwe stadsmuur werden gebouwd. Met de komst van de religieuze ordes in Rimini, ontstonden er kloosters en kerken waar grote artiesten werkten, in het bijzonder Giotto, wiens aanwezigheid bepalend was voor de ontwikkeling van een autonome schilderschool. Maar de gemeenteperiode bleek relatief kort vanwege de continue strijd tussen de gemeentefracties, waar de adellijke familie Malatesta als winnaar uit kwam.

De familie Malatesta, wier oorsprong terug te voeren is tot de Romeinen, waren de Heren van Rimini van 1295 tot 1528, ze vergrootten het territorium van het adellijk domein, door stadskernen en kastelen in Romagna, de Marche en langs de Adriatische grens aan te kopen.

RIMINI TOERISME: DE EUROPESE VAKANTIEHOOFDSTAD

In de zomer van 1843 richtten de Graven Baldini en de medicus Claudio Tintori de eerste Badplaats op en gaven zo het startschot voor de toeristische industrie. Maar het etablissement werd al snel gesloopt.

In 1872 verrees het nieuwe gebouw van het etablissement, het Kursaal, wat vandaag de dag gezien kan worden als het symbool van het toerisme in Rimini.

In 1908 werd het Grand Hotel van Rimini ingewijd, dat ontworpen werd door de Zuid-Amerikaanse architect Paolo Somazzi.

In 1992 werd naast het Grand Hotel het Congrescentrum ingewijd, een modern gebouw waar het gehele jaar nationale en internationale ontmoetingen en evenementen plaatsvinden.

In 1994 werd deze belangrijke horecagelegenheid, het embleem van een nieuw toerisme, uitgeroepen tot nationaal beschermd monument door de Italiaanse Toezicht voor de Schone Kunsten. De laatste jaren is het de belangrijkste ruimte van de Beurs van Rimini geworden, een ontmoetingsplek voor exposanten, zakenmensen en bezoekers met jaarlijks veel tentoonstellingen.

Vandaag de dag is Rimini de Europese vakantiehoofdstad en een toeristische trekpleister die bekend is over de hele wereld. Een magische plek waar de zee, de zon, plezier en gastvrijheid binnen ieders handbereik liggen.

En jij… waar wacht je nog op?

Vraag informatie aan bij Camping Bungalow Village Rubicone dichtbij Rimini en ontdek het genot van een vakantie in Rimini.
 

Speciale aanbiedingen

facebook